Vianočná Viedeň 2019

vieden192

 

Študenti IV.C, IV. B, III.A., III.B, III.C., II.B sa 05. 12. 2019 spolu s pedagogickým dozorom Ing. Bielikovou, RNDr. Haluškovou a Ing. Líškovou sa vydali na exkurziu za neopakovateľnou atmosférou Vianoc do mesta hudby a valčíka - do Viedne.

Viedeň, hlavné a najväčšie mesto Rakúska, je považovaná za jedno z najkrajších miest Európy a  vianočné trhy patria medzi najznámejšie. Mesto na každom kroku dýcha históriou, v čase adventu sa  mesto mení na čarovné miesto, kde  vôňa  tradičných dobrôt navodí tú pravú vianočnú atmosféru.

Prehliadku mesta sme  začali priamo v centre. Pri spoločnej pešej prehliadke sme si prehliadli námestie Márie Terézie, Umelecko-historické a Prírodovedecké múzeum, nakukli sme do najväčšej katedrály - symbolu Viedne – do Dómu svätého Štefana (Štefanskej katedrály), kde sme obdivovali gotiku. V  kostole Svätého Petra, sme zas obzerali bohatý barok. Pokračovali sme ulicou Graben k zámockej  rezidencii Hofburg a k rakúskemu parlamentu.

Našou poslednou zastávkou bola Radnica a jej preslávený Wiener Christkindlmarkt, ktorý sa koná na Radničnom námestí a je najväčší a najznámejší vianočný trh vo Viedni.

Veľkolepý vianočný stromček, vianočná výzdoba a dekorácie, remeselné výrobky, vôňa  typických jedál sem láka každoročne státisíce návštevníkov.

Tak ako každý rok sme zažili neopakovateľnú atmosféru, ktorá nás dokonale naladila na príchod najkrajších sviatkov roka.

 

vieden193

vieden194

 

 

 

 

 
Nájdete nás aj tu

instagram fb

Kontakty

Obchodná akadémia

Bernolákova 2

036 37 Martin

 

043/422 18 90

043/422 35 79

office@oamt.sk

 

Zriaďovateľ

   logo zsk 

 

Správa o VV činnosti

dokument

Jedálny lístok
Žiacka knižka
ISIC/EURO 26

isicoa3

Meniny
Meniny na web
Dotazník spokojnosti

dotaznik