Výmenný pobyt s partnerskou školou Zernike College

16

 

Tento rok sme sa už po štvrtýkrát stretli s našou partnerskou školou Zernike College v Groningene.  Výmenný pobyt sa uskutočnil v dňoch 15. – 20. októbra 2017.

Po niekoľkých týždňoch príprav sme sa konečne dočkali stretnutia s holandskými študentmi. V nedeľu na obed sme ich privítali po 17-hodinovej ceste. Každý si našiel svojho vopred prideleného študenta a krásny týždeň sa mohol začať. Zvyšok nedele sme strávili s našimi rodinami. Vďaka voľnému programu sme mali možnosť vzájomne sa zoznámiť.

Pracovný týždeň sme začali dňom v škole, kde sme predstavili našu krajinu prostredníctvom prezentácie a kvízov.  Po zábavnom úvode sme prešli k tomu najhlavnejšiemu – projektom, ktorých tému sme si určili spoločne v skupinách. Spomínané projekty sú súčasťou predmetu, ktorý musia holandskí študenti absolvovať. Na výmenných pobytoch sa zúčastňujú práve kvôli tomu, aby mohli spoznávať a neskôr odprezentovať kultúru a zvyky krajín, ktoré navštívili.

Na ďalší deň sme mali prehliadku Trenčianskeho hradu a mesta Trenčín. Tam mohli ochutnať našu známu kofolu alebo rôzne iné sladkosti. Po návrate domov sme mali priestor aj pre vlastný program a aktivity. Predposledný deň sme im ukázali centrum mesta a pamiatky v Martine. Z nich si urobili krátke video na ukážku mladším holandským študentom. Neskôr nasledovala zábava v martinskej Aréne, kde si každý mohol prísť na svoje. Záverečný večer sme strávili všetci spolu v meste, kde sme sa zabavili a snažili sa nemyslieť na to, čo príde nasledujúce ráno.

No čas odchodu predsa len nadišiel. Lúčili sme sa so všetkými pred autobusom, ktorý mieril naspäť do ich rodného Holandska. Všetkým nám bolo ľúto, že odchádzajú takí skvelí ľudia, s ktorými sme nadviazali veľa priateľstiev. Náladu nám ale zlepšila myšlienka, že o pár mesiacov sa znova uvidíme – zase my s nimi v Holandsku.

Lívia Bohdanová, II.C

18

 20

21

17

 

 

19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Nájdete nás aj tu

instagram fb

Kontakty

Obchodná akadémia

Bernolákova 2

036 37 Martin

 

043/422 18 90

043/422 35 79

office@oamt.sk

 

Zriaďovateľ

   logo zsk 

 

Správa o VV činnosti

dokument

Jedálny lístok
Žiacka knižka
ISIC/EURO 26

isicoa3

Meniny
Meniny na web
Dotazník spokojnosti

dotaznik